MENU

Jullie bruiloft komt in zicht! Iedereen heeft er zin in, misschien voel je al kriebels en zo gaan jullie op weg naar een prachtige dag. Als bruidsfotograaf voorzie ik jullie graag van een aantal tips zodat jullie tijdens de bruiloft en erna kunnen (blijven) genieten! Het zijn momenten die mij opvielen tijdens eerdere bruiloften en waar jullie wellicht je voordeel mee kunnen doen.

Hou het simpel en relaxed, voor jezelf en voor de gasten

Groepsfoto’s zijn waardevol om te hebben, maar het maken ervan is over het algemeen niemands favoriete moment van een bruiloft. Maak van te voren een lijstje van 10 tot maximaal 15 setjes. Op deze manier houden jullie het voor jezelf en de gasten het meest relaxed en voorkom je kramp in je kaken ;).

Hier een handig voorbeeldje: bruidspaar + familie bruid, bruidspaar + beide families, bruidspaar + familie bruidegom, bruidspaar + ouders, bruidspaar + getuigen, bruidspaar + vrienden, bruidspaar + vriendinnen + bruidspaar + alle daggasten

Samenwerken met de ceremoniemeesters

Tijdens het maken van groepsfoto’s werk ik meestal samen met de ceremoniemeesters. Ik ken jullie gasten meestal niet bij namen en daarom is het fijn als de ceremoniemeesters er voor kunnen zorgen dat de gasten klaar staan. Op deze manier verloopt het maken van de foto’s een stuk vlotter en soepeler.

Spontane groepsfoto’s

Wanneer jullie genoeg tijd voor de groepsfoto’s inplannen is het leuk om creatieve en spontane foto’s maken. Tof voor de afwisseling en veel leuker in het album dan alleen de statieportretten, vind je niet? :)

Waardevol

Tijdens de rest van de dag maak ik natuurlijk spontane foto’s van jullie gasten, maar wanneer je over 30 jaar terug kijkt naar de groepsfoto’s wil je ze voor geen goud missen!

SLUIT