MENU

Vandaag staat er een wel heel bijzondere reportage op de blog. Een aantal maanden geleden benaderde Evelien mij dat ze graag een zwangerschapsshoot met haar gezin wilde, en of ik de geboorte van haar derde kindje wilde vast leggen. In de blog van de zwangerschapsshoot schreef ik al eerder hoe bijzonder ik deze aanvraag vond. Een bevalling fotograferen, dat is niet niks! Voor mij de eerste keer, en ik nam de opdracht met open armen aan.

11 juni was de dag dat Evelien uitgerekend was, maar de kleine liet nog even op zich wachten. In de nacht van 21 juni kreeg ik rond 04.15 uur een telefoontje; de weeën kwamen steeds sneller, of ik naar het ziekenhuis wilde komen! De man van Evelien, Jonathan, klonk verrassend kalm, iets wat mij ook gerust stelde. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis, hing er weer die verassend kalme sfeer. Het was duidelijk aan Evelien d’r gezicht te zien dat ze veel pijn had, maar toch bleef ze ontzettend rustig. Iets waar ik groot respect voor had! De verloskundige gaf aan dat het inderdaad uitzonderlijk was hoe goed Evelien het deed. Na 9 cm ontsluiting zwakten de weeën wat af. Door wee opwekkers kwamen de weeën weer terug, het was tijd voor de geboorte! Rond 08.00 uur was ze er; Ziva Joy Maranatha. Wat een prachtige naam! Wat een ongelofelijk emotioneel moment! Ik kon m’n tranen maar moeilijk bedwingen. Gelukkig kon ik me achter m’n camera verschuilen ;) Geweldig om zoiets mee te mogen maken. De placenta kwam na een klein uur, wat een opluchting was aangezien Evelien bij de vorige bevalling complicaties had met de placenta. Jonathan steunde zijn vrouw bij elke wee, en was heel zorgzaam voor haar. Iets wat ik ook erg mooi vond om te zien. Het was een zware bevalling, maar moeder en kind maken het gelukkig goed. Lieve Jonathan en Evelien, ik wens jullie heel veel geluk met elkaar. Met Ezra, Yenthe & Ziva! Bedankt dat ik bij deze intieme en bijzondere gebeurtenis mocht zijn ♡ Xx

Met toestemming van de ouders volgt hieronder een kleine selectie van de totale reportage. Geniet en verwonder!

23518467910202211121721

 

SLUIT