Veel gestelde vragen

Heb je een studie gevolgd? En wat is je ervaring?

Ik heb met veel plezier de Vakopleiding aan de Fotovakschool gevolgd en ik fotografeer nu ongeveer 6 jaar. Mijn eerste bruiloft fotografeerde ik in 2011; toen wist ik het zeker, hier wil ik mee verder! Zodoende ontstond mijn liefde voor het fotograferen van bruiloften. Per jaar fotografeer ik ongeveer 15 tot 20 bruidsparen. Inmiddels heb ik dus heel wat ervaring opgedaan in de wereld van de bruidsfotografie. Ik kies er voor om maximaal 20 bruiloften per jaar te fotograferen. Dit is omdat ik elke bruiloft evenveel aandacht en liefde wil geven. Jullie bruiloft is bijzonder en is in één dag voorbij. Daarom wil ik 100% fit zijn, en er 100% voor gaan!

Waar fotografeer je mee?

Ik fotografeer met 2 Canon camera’s  + professionele, lichtsterke lenzen.

Wat fotografeer je tijdens onze grote dag?

Natuurlijk jullie liefde en emoties, dat staat voorop! Verder let ik heel de dag op details, styling, momenten tussen mensen, etc.

Hoeveel tijd moeten we inplannen voor de fotoshoot?

Gemiddeld hebben we aan 1 tot 1,5 uur voldoende tijd voor de fotoshoot. Dit is wel enigszins afhankelijk van de reistijd tussen eventuele fotolocaties door.

Hoe worden de foto’s bewerkt?

De foto’s worden zorgvuldig geselecteerd en vervolgens nabewerkt in Lightroom. Ik bewerk mijn foto’s met eigen presets die er voor zorgen dat jullie de lichte, frisse en kleurrijke foto’s ontvangen die jullie op mijn website zien. Ik corrigeer op kleur, helderheid contrast, uitsnede en meer.

Kan ik ook de onbewerkte RAW bestanden krijgen?

Met de nabewerking zorg ik er voor dat de foto’s naar mijn stijl worden. De onbewerkte foto’s worden niet geleverd.

Hoe lang duurt het voordat we onze foto’s krijgen?

Een week na de bruiloft ontvangen jullie een review van ongeveer 15 foto’s, zodat jullie alvast kunnen nagenieten. Binnen 8 tot 10 weken ontvangen jullie de complete serie.

Bewaar je een back-up van onze foto’s?

Ja, ik bewaar alle RAW bestanden tot 1 jaar na jullie bruiloft.

Mogen we meedenken over de opmaak van ons trouwalbum?

Ja zeker! Het is jullie album, waar jullie de rest van jullie leven mooie herinneringen uit op willen halen. Daarom vind ik het 100% belangrijk dat jullie er 100% tevreden over zijn. Zodra de foto’s af zijn, stuur ik deze naar jullie op. Ondertussen ga ik aan de slag met het album en stuur ik het eerste ontwerp naar jullie toe. In deze fase kunnen jullie aangeven wat er gewijzigd moet worden. Vervolgens ga ik hiermee aan de slag, en zal het album helemaal naar jullie wens opgemaakt worden.

Wij trouwen in het buitenland, reis je met ons mee?

Heel tof! Ik reis graag met jullie mee. Stuur een mailtje met jullie plannen, dan bespreken we de mogelijkheden!

Wat doe je als je ziek bent?

Het is me gelukkig nog nooit overkomen, maar het kan natuurlijk wel gebeuren. Voor een klein beetje hoofdpijn blijf ik niet thuis. Ben ik zo ziek dat ik niet kan komen, zal ik op zoek gaan naar een fotograaf die qua werkwijze en stijl bij mij, en dus bij jullie past. Ik beschik over een netwerk van fotografen, waarin wij elkaars back-up zijn.

Staat jullie vraag er niet tussen? Mail mij gerust!